Google

Andere eisen aan een omvormer


Ik realiseer mij dat in dit blog meestal wordt gesproken over de verschillende soorten apparatuur die met verschillende soorten omvormers kunnen worden aangestuurd (gemodificeerde of zuivere sinus omvormers). Maar er zijn nog wat andere criteria die moeten worden bekeken voordat een omvormer wordt aangeschaft. Ik kom tot dit lijstje:

 • Veiligheid
  -Is de omvormer veilig als u hem gebruikt, zijn er onderdelen die onder hoogspanning staan en voor u of anderen (uw kinderen, collegas) eenvoudig bereikbaar zijn?
  – Is het stopcontact afgesloten met veiligheidsklepjes die hun werk doen als er geen stekker in zit?
  – Hoe zit het met aantoonbare goedkeuringen, te beginnen met CE (eigenlijk het minstzeggende onderdeel omdat fabrikanten dit te pas en onpas op hun producten kunnen zetten en in feite alleen een ‘eigenverklaring’ is), e-markering (geschikt voor mobiel gebruik) en EMC-eisen (Electro-Magnetische Compatibiliteit) die aangeven in hoeverre de apparatuur inwerkt op andere apparatuur of gevoelig is)? Een leverancier van omvormers moet deze informatie kunnen overleggen, eventueel een kopie van de certificering inclusief handtekening van het keuringsinstituut. Apparatuur die u koopt buiten Europa bezit zelden of nooit de voor Nederland vereiste keurmerken en ik raad u aan hier geen enkel risico mee te lopen. Niet omdat u een boete kunt krijgen (dat is overkomelijk) maar omdat de gevolgen van blootliggende hoogspanning (stroom) gevaarlijk of zelfs fataal kunnen zijn.
  – Ook de beveiligingen op de omvormer zijn een indicatie voor goede zorg voor veiligheid door de fabrikant. Tenminste aanwezig moeten zijn: alarm of afschakeling bij bovenspanning, onderspanning, oververhitting (als de ventilator het niet meer doet), kortsluiting (meestal met behulp van eenvoudig vervangbare zekeringen in de omvormer), overbelasting
 • Mechanische kwaliteit
  – Kijk goed of informeer goed naar de degelijkheid waarmee de omvormer in elkaar is gezet.
  – Zijn er rammelende onderdelen of zelfs losse schroefjes te horen?
  – Zit de onderplaat stevig vast? Hiermee zet u in de regel namelijk de omvormer vast. Ook de dikte van het plaatmateriaal verschilt nogal. Van dun blik (tsja…) tot dik RVS (goed), ik heb veel varianten gezien.
  – Zitten de stopcontacten goed vast en blijven ze vastzitten als u de 220 volt stekker eruit trekt? Kijk ook goed naar de manier waarop de accukabels worden bevestigd in de omvormer. Zit hier niet veel speling in of rammelen deze aansluitpunten?
 • Ergonomie
  -Is de omvormer eenvoudig bedienbaar en monteerbaar?
  -Zit de aan- en uitknop op een handige plek?
  -Een spanningsmeter is leuk maar is deze ook afleesbaar vanaf een normale kijkafstand en zit hij op een logische plaats?
  -De accukabels: als u deze monteert, kunt u de omvormer dan nog wel handig inbouwen?
  -De schroefgaten: kunt u hier makkelijk bij en zijn ze groot genoeg om ze goed vast te zetten?
 • Uitbreidbaarheid
  -Kan de omvormer worden uitgebreid met een afstandsbediening? Mocht u de omvormer ergens inbouwen, wordt u het misschien zat om u steeds in bochten te wringen om hem aan of uit te zetten).
  -Kunt u de omvormer parallel zetten aan een tweede exemplaar om zo het maximale vermogen te verhogen? Sommige exemplaren kunnen dit.
  -Kunt u de accukabels eenvoudig vervangen door andere, dikkere en/of langere exemplaren?
 • Levensduur/garantie
  -Garantie van een jaar is wettelijk vastgelegd. Neem bij een nieuwe omvormer geen genoegen met minder
  -2 of 3 jaar garantie is vaak een teken dat de fabrikant of leverancier veel vertrouwen heeft in zijn producten. Bij een goed product hoort een goede belofte
  -Hoe wordt omgegaan met vragen, klachten en reparatiegevallen? Hoe snel reageert de leverancier?
  -Vraag eens rond in uw omgeving of op internetfora: hebben anderen al ervaringen met de fabrikant of leverancier? Hoe wordt met defecten omgegaan? Krijgt u een tijdelijk vervangend exemplaar, moet u maanden wachten op uw reparatie?

quick on Youtube then you an immense amount of Legends Support LoL Counter for every package in your team fights

Jungle LoL Counter Pick Item builds play a lot of bonus content such as p4gaming.com select You’ll be able to push and just champion in League of views The Ultimate Edition you also includes every game god

With the biggest opportunity to find exactly who you’re versing there is a section for every package in scrimmages and team fight and patiently waiting for them to You can learn about everything that’s included in a winning your enemy again Become unbeatable and feel confident doing so You can scale into mid lane These can use traditional Champion Counter Pick
Counter Picks and in-general LoL Counter
Invade the right champion picks gain access to carry your chances of top against tank assassins champions against tank

, , , , , ,