Google

Archief voor februari 2021

Hoe programmeer je een acculader via USB?

Vandaag kreeg ik een Samlex Omnicharge acculader binnen. De klant die hem had besteld wilde hem specifiek geprogrammeerd hebben voor zijn Trojan accu’s. Deze accu’s worden voorzien van uitgebreide documentatie door de fabrikant wat het specifiek inrichten van laadcurves vergemakkelijkt.

Ik dacht, ik maak direct een video zodat je kunt zien hoe je deze mooie unit kunt programmeren via een Windows computer met speciale (optionele) USB interface.

De USB interface is overigens niet per sé nodig: de Omnicharge lader is voorzien van 5 voorgeprogrammeerde laadcurves die voldoende zijn voor de meeste accu’s. Maar wilt u iets extra’s programmeren (stroom, spanning) in de diverse laadstadia dan is die een mooie uitbreiding!

De Omnicharge vindt u op onze Mobilenergy webshop. Hij is er in zowel 12 volt als 24 volt variant.

De USB kit vindt u hier

Nog geen reacties

Nu op onze webshop, Kabelogen met meerdere oogdiameters

Op Mobilenergy.nl verkopen we al jaren accukabels in allerlei diktes en lengtes. De meeste kabels die worden geleverd zijn aan alle kanten voorzien van accu-ogen. Hier is bijvoorbeeld ons succesnummer ‘Accu verbindingskabel XL‘:

Deze kabel is een alleskunner en koppelt accu’s aan elkaar maar kan ook bijvoorbeeld worden gebruikt om Mega zekeringen (deze kunnen honderden amperes aan) op te nemen in bestaande kabels:

U ziet in dit plaatje de accu-ogen, ook wel kabelschoenen genoemd. Courant formaat van het gat is M8 (8 millimeter doorsnede) zodat de kabel kan worden gemonteerd op een moer van maximaal 8 mm doorsnede. Sommige aansluitingen zijn echter afwijkend. M6 komt voor maar ook M10. De laatste vooral bij hoge stromen.

Affijn, ons kabel assortiment is uitgebreid met meerdere accu-ogen. U selecteert de gewenste diameter bij de bestelling. Ook combinatie van verschillende ogen is mogelijk.

De ogen worden door ons standaard geïsoleerd en afgewerkt met krimpkous. Dit ziet er mooier uit en beschermt beter tegen invloeden van buiten zoals vocht en vuil:

Nog geen reacties